Funderar du på att gå konsthögskolan?

Konsthögskolan är en svensk högskola som specialiserar sig på utbildning inom fri konst, arkitektur och kritiska studier. Högskolan har funnits sedan 1735 och är en av de äldsta konstskolorna i Europa. Konsthögskolan har som mål att utbilda och utveckla konstnärer, arkitekter och kritiska studenter som kan bidra till samhället på ett meningsfullt sätt.

Vi har i dag många som söker in på konsthögskolan och vissa har svårt att komma in med bara sina betyg. Då är det en god idé att gå högskolprovkursen som hpguiden erbjuder online. Denna kurs finns både en gratis version och en som du behöver betala som är mer en VIP kurs. På VIP kursen så får du så klart fler fördelar som du inte kan få på den som är kostnadsfri.

Konsthögskolan har en bred utbildning som sträcker sig från grundläggande utbildning till forskning. Högskolan har en stark tradition av att främja konstnärlig forskning och att uppmuntra studenter att utforska nya idéer och konstnärliga uttryck. Konsthögskolan har en stark koppling till konstvärlden och samarbetar ofta med museer, gallerier och andra kulturella institutioner.

Vill du vara säker på att bli en berömd konstnär så ska du söka in på universitet och innan du gör det skriva högskoleprovet. Tycker du då att högskoleprovet är svårt och inte riktigt hinner med så är högskoleprovkursen definitivt något för dig. Du kommer verkligen inte ånga att du går denna kurs då många nöjda har gått den redan. Du kommer verkligen klara av högskoleprovet med höga poäng om du går denna kurs genom hpguiden.

Konsthögskolan har två campus en i Stockholm och en i Umeå. Båda campusen har en välutrustad ateljé och verkstad där studenterna kan arbeta med olika material och tekniker. Konsthögskolan är också känd för sin starka internationella profil och tar emot studenter från hela världen.

Hur många söker till Konsthögskolor i Sverige varje år?

Konsthögskolan i Stockholm är en av de främsta konsthögskolorna i Sverige med en lång och anrik historia som sträcker sig tillbaka till 1735. Varje år söker ett stort antal studenter till Konsthögskolor runt om i Sverige för att få en utbildning inom konst och design. Enligt statistik från Universitets- och högskolerådet sökte 1 511 personer till Konsthögskolorna i Sverige år 2020. Det är en minskning från de senaste åren, men det är fortfarande en hög siffra med tanke på att det är en specialiserad utbildning.

Grundläggande År

Konsthögskolan i Stockholm har en treårig grundutbildning som är uppdelad i två steg, Grundläggande år och Självständiga studier. Grundläggande år är den första delen av utbildningen och fokuserar på att utveckla studenternas grundläggande förmågor inom konst och design. Under denna tid lär sig studenterna olika tekniker och metoder för att uttrycka sig konstnärligt. De får också möjlighet att utforska olika material och tekniker för att skapa konst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *