Speciell

Nyårsstämningen i Göteborgs gator och torg

Jag hade en oförglömlig kvällspromenad den 1 januari i Göteborg. Staden var stilla och lugn, men samtidigt så levande. Den sena kvällen gav mig chansen att uppleva den magiska nyårsstämningen på Göteborgs gator och torg.

Jag kände mig som om jag var ensam i världen, men ändå omgiven av en magisk atmosfär. De vackra nyårsbelysningarna lyste upp gatorna och torgen och gav allt en extra gnista av magi. 

Nyårsstämningen i Göteborgs gator och torg Tomma gator och nyårsbelysning 

Det var något speciellt med att se nyårsstämningen i Göteborgs när gator och torg helt tomma på kvällen. Det var som om staden hade somnat in efter allt firande, men samtidigt var den fortfarande vaken och levande. De vackra nyårsbelysningarna gjorde allt ännu mer magiskt och jag kunde ite sluta ta bilder av allt jag såg.  

Göteborgs gator och torg

Efter en nyår behöver man ett inre lugn

När klockan slår tolv på nyårsafton och man står där tillsammans med vänner och familj och skålar i det nya året är det lätt att känna en känsla av optimism och förväntan inför det som komma skall. Men när festligheterna har lagt sig och vardagen återgår till det normala kan det vara svårt att behålla det där inre lugnet och den positiva energin som man hade under nyårshelgen.

Efter en nyår kan det vara vanligt att känna sig stressad och överväldigad inför det nya året. Det kan vara förväntningar och krav på sig själv att prestera bättre, uppnå mål eller förbättra sig på olika sätt. Man kanske har satt upp nyårslöften som man känner press att hålla vilket kan skapa en känsla av att man inte är tillräcklig som man är just nu.

Därför är det viktigt att efter en nyår ta sig tid att hitta ett inre lugn. Det kan du få genom att använda råvaror av högsta kvalitet som Greenbalance har. Att ge sig själv tillstånd att vara nöjd och acceptera sig själv precis som man är i stunden. Att sluta fokusera på vad som ska ske i framtiden eller vad man skulle ha gjort annorlunda i det förflutna. Genom att vara närvarande i nuet och ge sig själv utrymme att vara kan man hitta ett inre lugn och uppleva en större inre harmoni.

Ett sätt att hitta detta inre lugn är att ägna sig åt aktiviteter som ger en ro och avkoppling. Det kan vara att meditera, göra yoga, promenera i naturen eller läsa en bok. Genom att ge sig själv tid att varva ned och vara närvarande i det man gör kan man få en paus från den ständiga stressen och pressen att prestera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *