Konst

Inred med tavlor

Varma och ljusa färger på väggen

En kal vägg kan se lite kall ut. Speciellt om man har vita eller väldigt ljusa färger på väggen. Då behövs det tavlor som gör att ditt rum blir mer varmt och harmoniskt. Antingen sätter du upp tavlor på din vägg i samma kulör som dina möbler, eller så gör du helt tvärtom och tar kulörer som inte finns alls i rummet.

Du kan ha tavlor i alla rum

Att måla väggar helt i samma färg eller med en fondvägg kan vara fint, men att sätta en tavla på en eller fler väggar blir ännu finare. Du kan ha tavlor i alla rum, i trappen eller varför inte i källaren.

 

På en arbetsplats eller en plats där du sitter och är kreativ behöver också en harmonisk plats. Varma färger passar överallt och kan placeras både högt och lågt beroende på rum och vad du har nedanför tavlan. Det finns något som många går efter och det är att din tavla ska sitta i ungefärlig höjd med din haka. Sen beror det lite på hur hög takhöjd du har. Är den högre än normalt så kanske du ska sätta tavlan lite högre för att väggen inte ska se för kal ut ovanför. Om du inte sätter fler tavlor på höjden.

Ska du sätta fler tavlor bredvid varandra och dom har olika storlekar så se först till att det är lika stort mellanrum mellan tavlorna. Ungefär fem till tio centimeter mellan. Sen ser du till att mittenbredden på dom är på samma linje. Ett misstag som många gör är att sätta tavlorna för högt upp på väggen.

 

tavlor

En tavla ovanför soffan och din soffgrupp gör ditt rum komplett. Här utgår du från möbeln var du ska sätta den. Mellan femton till tjugo centimeter ovanför soffan blir snyggt.

 

tavlor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *